Ruangan Iklan

Friday, March 4, 2011

Perghhhhhhhhhhhhhhhh... Migrain ngeeee~~

Ya allah, itu je yang mampu dhia cakap skang nie, huhuhu~. 2,3 hari nie busylah sangat dengan keje yang ade n pastu suami dhia lak asyik ajak dhia p sana sini, penat jangan cakaplah dah la tu dhia pun x brape sihat 2,3 hari nie migrain memanjang n hati pun ade rasa sikit sayu lor... Khabar yang diharapkan x kunjung tiba. Huhuhu~~

Buat kawan2 yang x jemu2 jengah n tanya kabar dhia, dhia nak ucapkan time acihlah banyak2 n maaf if ade yang dhia x sempat buat kunjungan balas. Masa yang dhia ade nie dhia buat sebaik mungkin untuk jengah kawan2 kat blog masing2. Sambil2 tu dhia buat entry pendek n panjang la jugak menceritakan kesibukan dhia supaya kawan2 x anggap dhia sombong or sebaliknyer, hati kawan2 pun dhia kena jaga tanpa kalian sape lah dhia nie kan, cewah macam bagi ucapan lepas dapat award lak kan... Hahaha~~ See sakit2 pun boleh buat lawak bodoh kan... Layan jeeeeeeeeee...

Ntahlah kan kadang2 perjalanan hidup nie x semudah yang kite sangkakan banyak no simpang siurnyer n trafik light nyer. Segala nenek moyang sabar kite dah try, tapi still gak terbabas. Tapikan betul ke orang kata lagi banyak dugaan yang allah swt bagi kat kite lagi banyaklah allah swt sayangkan kite... u all rasa kenyataan nie betul ke? n satu lagi orang kata allah swt hanya bagi ujian pada kite ujian2 yang kite boleh hadapi saje, yang kite xleh hadapi allah swt x bagi, ye ke? u all rasa canne? Semua orang nak kehidupan dia dijalan yang lurus je tapi tu lah ade je trafik light or simpang siur yang terpaksa kite redah.

Sape yang nak hidup dia banyak masalah angkat tangan... Hehehe~~ sengal dhia nie kan... Macam boleh nampak kalo u all angkat tangan pun. Tapi yang nyata xde sape pun suke hidup yang ade masalah, x kiralah apa pun masalahnya janji masalah kan?... Macam mana ek nak elakkan masalah nie... Xde masalah pun masalah jugak kan haha~~ tu lah kan kesimpulannyer xde hidup yang xde masalah or dugaan. Selagi kite hidup selagi tulah rentetan masalah n dugaan akan mengekori kite, hanya berbekalkan kesabaran, ketabahan, kecekalan, keyakinan n beberapa 'ke' lagi itulah yang dapat membuat kite bisa hadapi ini semua. Sesungguhnya dari DIA kite datang n kepada DIA jugaklah kite kembali.

Dhia paling takut bile ade masalah n dugaan yang kite x sangka2kan, ya allah mintak jauhkanlah semua itu dari kite semua kan... Erm, ntah apa2lah yang dhia merepekkan nie kan, kan... Apa2 pun sebagai manusia dhia akan terus berdoa untuk insan2 yang dhia hormati n sayangi n untuk diri sendiri n rumahtangga dhia gak. Sama2lah kite terus berdoa dan berusaha dalam menghadapi ranjau hidup. Ingat hidup itu perlu diteruskan x kirelah betapa menderita or tersiksanya kite ok... Jangan mengalah, tapi kadang2 kalah pun bagus gak tapi tu x bererti kite kalah ok... Hermmmm ok lah dhia stop kat sini dulu nak mam ubat jap, ntah bile la migrain dhia nak hilang huhu~~ c u all lain kali di kelapangan yang ada ye... Selalu2lah jengah dhia... Daaaaaaaaaa...


16 comments:

  1. kak dhia jage kesihatan tau..
    makan ubat tu..jgn banyak pkir sngt..
    slalu ingat yang Allah xkan menguji hamba-Nya kalau Dia tahu orang tu xmampu...
    ingat tu kak..ieyla selalu doakan akak..hope one fine day that "good news" will come..aminn...

    ReplyDelete
  2. dugaan itu hadir adalah utk kita sntiasa ingat kpd nya..memohon pd Nya..bila ingt kpd Nya..maka Allah itu akan lbh myayangi lg akan hamba2 Nya..amin..

    ReplyDelete
  3. diera x merajuk lh dhia.. diera phm..bukan seng kite nak jd yg terbaik utk semua orang..dhia jgn lh tesion2 x elok utk kesihatan..kengkawan dhia mesti paham klu dhia x smpt nk bw diorg..
    allah beri ujian pd setiap insannya mesti de khikmahnye.. senyum sok mo k... btl kew diera ckp nih...ahhh hentam saje lah labu.. weeeeee.....

    ReplyDelete
  4. ujiang menguatkan jiwea kita.. :>

    ReplyDelete
  5. IEYLA : baik bos akak ikut, tapi if x terikut maaf ek.. hahah sbb akak paling x suke mam ubat. x sedap huhu... yup akak pun harapa sgt news yang akak nak tu secepat mungkin... amin.thnx sbb doakn utk akak... akak sgt2 hargai.

    ALONG : yup betul tu, tapi tu la kdg2 kite sbg manusia nie sering jugak terbabas dr landasan kesabaran. insyaallah semoga allah itu benar2 mengasihi dhia dan mengabulkan doa dhia. amin.

    DIERA : maaf ek diera, dhia mmg x pndai buat tag nie byk yg tag dhia awai2 dhia mtk maaf sbb dhia mmg sesngtlah x reti... if award tu dhia leh lagi la gagah buat... betul apa yang diera ckp tu setiap dugaan tu ade hikmahnyer, doa dhia semoga dhia sempat melihat hikmah tu.amin. thnx n sori again diera.

    ReplyDelete
  6. banyak berdoa kepadaNya awak..mohon dijauhkn benda2 yg kte xnak...dan mintala agar kita dikuatkn iman agar kita boleh menghadapinya dengan tabah~

    ReplyDelete
  7. ammboi sokong pe yg bro krole ckp tu..
    tabahkan hati, kuatkan iman yer..

    ReplyDelete
  8. sakit kepala tampal koyyok!

    sakit kepala memang sakit... brehat je le

    ReplyDelete
  9. hopefully cepat sembuh.. (T_T)

    yups.. fara percaya Tuhan takkan uji hambanya sesuatu y dia ta mampu nak hadapi.. ;p

    ReplyDelete
  10. KROLE : yup krole, dhia akan berusaha kuatkan iman tabahkan hati, thnx ya :)

    AMMBOI : buat masa nie dhia dh buat yg terbaik agar trs tabah... thnx ya :)

    CEMOMOI : dah tampal la cemomoi tapi stil sakit huhuhu :P

    NURFARAH :thank ek farah...

    ReplyDelete
  11. migrain maksud nye tension sangat r tu.. so jangan r tensen2 ye.. g santai mane jap

    ReplyDelete
  12. migrain ye..ermm..banyakkan berehat ye dhia..nanti jenguk2 la akak bila dah sihat.. :)

    ReplyDelete
  13. dhia syg,jgn lupa mkn ubt,byk2 kan rehat ye :)

    ReplyDelete
  14. KAY : stress? boleh thn la, nnti ade masa dhia p santai kt tepi kolam ikan ek :)

    MRS SABRI : insyaallah kak if dhia dh ok n x busy dhia sure p jenguknyer :)

    CHENTANUYU : huhuhu, ade x ubat yg rasa mcm coklat... :)

    ReplyDelete
  15. migrain memang sangat sakit..
    bru smalam kena..
    kepale ase denyut2 sangat,,
    mata cam nak tersembul kluar..
    wuaa..

    ReplyDelete
  16. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete