Ruangan Iklan

Tuesday, March 15, 2011

Pet House... Ahaks!

Salam smua, kengkawan sihat ke? hope smuanyer ok ek2... Hehe~. Ok ari nie dhia nak cite pasai Pet House lak hahah~ bukan pet shop tau, sebabnyer macam dah ade kat rumah nie x lama lagi leh jadi zoo la alamatnyer. Zoo pun zoo la asalkan depa hepi dhia ok je betoi x??? betoi2! :)

Erm! nampak x apa yang ade kat bawah tu, sure la nampak kan, kan, apalah dhia tanya soalan bikin orang panas je. Janganlah marah cenyum cikit ahaks!. Hah! binatang tu namanyer kelawo ( ish, macam kaso je guna perkataan binatang tu kan, tapi dhia xtau perkataan apa lagi sori ek if ade yg sensitif dengan pengunaan ayat dhia ).... Kelawo nie suke no le dok kat bawah pokok palma kat rumah kite orang, chomel lak dhia tengok tu yang p curi2 ambik gambar depa tengah tidoq hahaha~.
Batman :P
Yang nie lak Burung Merbuk, pekerja ayah mertua dhia yang p jerat kat tepi kebun sawit. Burung2 yang kat bawah tu pun sama, x salah dhia burung2 yang kite orang dah dapat is Raja Udang, Kelicap, Merbuk, Tiong n Mala Kebo. Seronok dengar depa dok berbunyi riuh je pagi2 kat rumah nie.

Merbuk

 Burung
Hah! ini Ikan Kelisa suami dhia kite orang bela dia dekat setahun lebih dah. Dah beso pun, makan pun kuat hihi~. Yang kat bawah sekali tu Ikan Emas n Ikan Emas Ping Pong namanyer, chomel tau geram dhia tengok rasa nak je picit2 ikan tu. Nasib baik ikan2 tu smua mak mertua dhia yang beli if dhia yang beli sure la kena picit, hik2~ dhia nie memang cepat geram dengan bende2 chomel, tapi katak n cicak tidak sama sekali. Oh ye Blackie n Miaw pun dah beso, dah makin kuat makan n makin kuat berlari kalo dapat kuar semput kite orang nak tangkap bawak masuk rumah dia balik ish2! nakai no...Babab montot tu kang ahaks!...

Ikan Kelisa

Ping Pong Gold Fish

Ikan Emas
Inilah citenyer yang dhia nak cite tu tadi... Kisah2 penghuni baru n lama kat rumah dhia,  sekarang nie pun ayah mertua dhia dok sibuk dengan ikan ternakan dia lak n x lama lagi if ade rezeki yang melimpah ruah ayah mertua dhia nak buat ternakan ayam kampung lak... Adui! penat lagi lah suami dhia cian kat dia... alo2 ucuk2. :P... Tapi bagus gak kan menambah pendapatan n peluang pekerjaan pada yang xde keje kat kampung nie, tapi tu lah x banyak anak2 muda kite nie yang nak berusaha ke arah pertanian n penternakan nie, yelah keje tengah paneh, pegang cangkui, main baja, taik ayam n macam2 lagilah sape yang nak kan, baik dok kat ofis pegang pen lagi bestkan kulit pun putih je. Macam dhia la, dulu putih melepak sekarang dah jadi warna coklat ahaks!.

Ish2! apa yang dhia dah melalut nie, mulenyer nak taip skit je now dah panjang berjela lak penat hampa smua nak baca kan, alo2 cian dia meh cini meh... Hik2~. K la sebelum kengkawan marah baik dhia stop dulu ek kat sini. Thanx untuk semua yang sentiasa sudi meluangkan masa baca entry baru dhia, sangat2 dhia hargai. N thanx gak sebab selalu BW kat tempat dhia, dhia pun dah bals kujungan kengkawan semua if ade yang termiss dhia mintak maaf ek2... Take care semua. Daaaaaaaaaa...

10 comments:

  1. teringat pesen dulu2 org pompuan pakai baju kelawo waktu malam.. siap dengan bedak sejuk betepek kat muka....:)

    ReplyDelete
  2. MONEY : fuyo orang pertama bagi komen... hehehe suke dhia :) skrg pun masih ade pakai baju kelawo ahaks!

    ReplyDelete
  3. opps...bukan saye yag pertama..uhuk2...
    anyway..
    comeynye la ping pong tu..seb baek xkne picit ngan kak dhia..hihi..

    ReplyDelete
  4. IEYLA : hahaha padan muke ari nie terlambat... tau xper rsa nak picit je :)

    ReplyDelete
  5. comel la ikan2 tu..yuyu dh lama teringin nk bela ikan.tp x yakin dgn diri sendiri.
    tkt nnt xde masa nk tukar air, lupa bg mkn..mati pulak ikan2 tu..berdosa pulak

    ReplyDelete
  6. wah,mcm2 ada...nk bela ler byk haiwan nanti..wat zoo..haha

    ReplyDelete
  7. mujur koi tak kija kat perhilitan

    ReplyDelete
  8. waaaaaaaaaaa... best jugak ada binatang nih.. ta yah pi zoo dah...

    burung merbuk cute.. ;p

    ReplyDelete
  9. NURUL : la ye ke dhia pun x pernah cuci n tkr air ikan bkn apa x reti smua mak mertua n suami dhia yg buatkan.. ahaks!

    RUSH :ha! buat jgn x buat hik2! :P

    CEMOMOI :tau xper... :P

    NUR : suke binatang ek :)

    ReplyDelete
  10. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete