Ruangan Iklan

Friday, February 18, 2011

Hair Style n Hair Colour Dhia...

Hari nie dhia nak share tentang rambut lak.... Dari pendek hinggalah ke panjang, dari brown n golden colour sampai le ke hitam pekat cam kopi hehehe... Model nyer x lain x bukan dhia sendiri. Inilah keje dhia dari dulu b4 kahwin ar... Now dah stop dah. Cikit2 2 ade la ahaks!

Ok tengok gambar kat bawah nie, rambut nie dhia potong pendek dan bertingkat2 ( layer ek orang panggil ) pastu dhia kalerkan dengan kaler light brown pastu highlight kaler hitam skit. So jadilah macam nie n make sure kaler yang di pilih 2 sesuai dengan kaler kulit kite, barulah sesuai n jangan make up over sangat nanti dah jadi macam burung raja udang lak... Hahaha, cukuplah sekadar ala kadar. Make up yang ringan tapi menarik ok?! Oh ye dengan inai pun boleh n satu lagi sekarang nie banyak yang pakai bahan2 organik agar rambut x rosak.


Rambut Pendek Potongan Layer wt Light Brown Colour

Rambut kat bawah nie lak dhia buat potongan bertingkat2 gak supaya curl dia lebih menyerlah, tapi curl beso la, curl kecit nie kurang sesuai buat dhia xtau la kalo orang lain. Dhia lebih suke curl beso nampak lagi sweet n gojes ahaks!. Kaler dia lak dhia letak kaler golden blonde so rambut akan nampak keemas2an n highlight rambut lak dhia buat bleaching putih so ton kaler rambut akan lebih menyerlah n kaler rambut 2 akan nampak lebih Sweet n Gojes.


Rambut Berombak Potongan Layer wt Golden Blonde Colour

Yang nie lak dhia buat rebonding n still kekalkan potongan bertingkat2 sebab rambut dhia sangat la lebat. Kalo x potong macam tu susahlah dhia nak blow selalu. Kaler rambut nie lak dhia kalerkan kaler golden brown n dhia highlight kan dengan kaler hitam n dibawah nie lah hasilnyer.


Rambut Lurus Potongan Layer wt Golden Brown Colour

Ok yang last nie dhia buat potongan bertingkat2 yang biasa je. Kaler rambut lak dhia kalerkan kaler dark black. Huh! nampak baik tu ahaks! tapikan dhia kalo rambut hitam nampak macam x sihat je n amatlah x sesuai dengan dhia. Make up lak kena letak lebih terang dah jadi heavy make up... Huhuhu... Dhia memang x suke make up over2 nie, dhia lebih suke yang ringan, simple tapi menarik... Tapi 2 la dah kahwin nie dah xde masa nak kaler2 rambut n belai2 rambut, sekarang kena masa 2 lebih banyak belai2 suami n pinggan mangkuk periuk belanga yang ade kat dapur tu... Hahaha.

Potongan Layer Biasa wt Dark Black Colour

Apa2 pun apa yang dhia sharekan kat sini bukanlah nak suruh kawan2 pun kaler rambut. Tak!!!!! jangan salah ertikan niat dhia ek. Masing2 ade citarasa tersendiri dalam penampilan diri. Pokok pangakal hati kita ok... Lagi satu produk yang dhia pakai organik punyer, apa nama produk 2 dhia dah lupe sebab dah lama no, sekarang rambut asli dhia dark brown. Cuma 1 nasihat dhia jangan sesekali kite menilai seseorang tu dari penampilannyer n kaler rambutnyer, tapi nilailah seseorang 2 dari hati n budi bahasanyer... kengkawan fahamkan maksud dhia?... Oklah kengkawan dhia ucapkan time acih le coz sudi gak baca blog merapu dhia nie. K la tamat sudah pengajian kite... Bye... Take care semua. Majulah kite untuk diri sendiri...

29 comments:

  1. amboih.. melaram dia.... rambut kaler yang keemasan mcm cekodok ade tak.. hehe

    ReplyDelete
  2. Pic kedua tu mmg super howt.... hehehe... I loike

    ReplyDelete
  3. woah kalerful rambut dia ye. hee sweet ;)

    ReplyDelete
  4. Sy tak pasti nak komen mcm mana sebab tuanpunya blog dah cantik, colour apa warna pun memang nampak cantik...

    ReplyDelete
  5. peribadi kita akan terpancar dari identiti dan pribadi keimanan kita atas nama agama kita..ISLAM...

    ReplyDelete
  6. you look stunning with the new hairdo, like a model for sure.

    ReplyDelete
  7. lurve the first one..! nice... huhu! nk buat mcm tu plak la..

    ReplyDelete
  8. fariza :sweet mcm gula x..ahaks!

    cekodok : warne mcm cekodok dhia lum jumpa campurannyer hehehe...

    red : oh ok suke rmbt mcm tu ek...hehehe...

    amirah : ingt nak buat mcm pelangi...hahahha...

    jomsantai : alamak malu lah kene puji..hahaha.

    nurgreen : yup betul tu. nawaitu yang pentg...

    nava : huhuhu... nasib baik x tinggikan if not leh mtk keje tu...hahaha...

    sicko : thnx ek...

    siti : hehehe... pendekkan rmbut xper tp jgn kaler siti kan bertudung...hehehe...

    ReplyDelete
  9. fy bukan lesbo tp tetap nak cakap, kamu cantik!!

    ReplyDelete
  10. suke pic yg atas sekali tu :) sweet...
    saye kan.. baru 2 kali kaler rmbut.. tp..
    rambot dh jadi kasar... cmneee ?

    ReplyDelete
  11. RUSH : mcm ada...astro pun ada...muahaha...time acih ek ats pujian...

    MOHD : buat rmbt apa... awak kan lelaki xkan nak smpn rmbt ppnjg...hehehe...sekeh nak!

    CHEQ : awatnya...hehehe... time acih sesungut kt cheq na...

    ReplyDelete
  12. JEELY : time acih... la awatnya jadi macam tu... x pakai shampo n pelembb yg sesuai ek...

    ReplyDelete
  13. jangan yang tak halal lak kang nak mandi hadas pon payah pulak nak kikis

    ReplyDelete
  14. nice...u memang da cantik sis..
    hehe...

    ReplyDelete
  15. mmg cantik la u....canteks sgt2...tpi u ni solat ke ek?..yg i tahu kn...bila amek air wudhuk mmg x sah...ke u mmg x solat??

    ReplyDelete
  16. Cemomoi - memang halal nyer,ada chemical yang natural.inai pun boleh.

    Ieyla - thanks ieyla

    Pezol - Ada pulak cakap mcm tu,nampak sangat x baca entry Dhia n main terjah je komen.hee~ Dhia pun pilih gak produk yang Dhia pakai supaya x ganggu aktiviti harian Dhia..Lagipun gambar tu gama lama,sekarang dah berkahwin dan menunaikan tanggungjawab sebagai seorg isteri. :)

    ReplyDelete
  17. wah..macam2 style rambut..yg 1st tuh chantek=)

    ReplyDelete
  18. chantek arr beb trutama yg first tu ;)

    ReplyDelete
  19. cntek...suitable...teringin nak brmbut pndek...apakan daya...xsesuai langsung...

    ReplyDelete
  20. SYAFIQAH : time acih... tu gmbr dulu skrg rmbut asli dark brown... lagipun skrg salon kat kl byk pakai produk organik sbb xnak rmbut rosak...

    Strawberry : suke rmbut pendek ek... tapi suami dhia x suke dhia rmbut pendek...hehehe...

    Janna : kenapa lak x sesuai, p kedai yg sesuai sure akan sesuai gak..hehehe...

    ReplyDelete
  21. wahhh nice2...hehehehe....ewm nak tiroo ley???hehehehe.....sweet nya...hehehehe

    ReplyDelete
  22. ain - boleh aje :) akak xde pegang copyright pun kat style ni :P

    ReplyDelete
  23. wah sweet lah, nice :) cantekk ar

    ReplyDelete