Ruangan Iklan

Monday, February 28, 2011

Tentang Tidur

Be careful of your thoughts, for your thoughts become your words.
Be careful of your words, for your words become your actions.
Be careful of your actions, for your actions become your habits.
Be careful of your habits, for your habits become your character.
Be careful of your character, for your character becomes your destiny
Betul ke kata orang kalau kita nak tengok sifat seseorang kita tengok time dia tido. Boleh caye ke?... Boleh kot, cuba malam kang kawan2 semua tengok cara suami or isteri kawan2 tido n buat perbandingan time diorang tido dengan time diorang berjaga. Sure lainkan, sebab orang kata time tido kita tak sedar apa yang kita buat, tapi kalau time jaga kita sedar apa yang kita buat so bolehlah kita control jadi sebaliknya.

Dhia cakap pun atas pengalaman sendiri, suami Dhia pun cakap Dhia kalau tido setempat je tak lasak n macam2, tapi kalau tak tido macam lipas kudung mulut pun sama pot pet pot pet, time makan pun bercakap cuma time tido je senyap...ahaks! tapi memang betul Dhia sebenarnya seorang yang lemah lembut walaupun lincah, manja, sensitif, taking care, keanak2kan n sangatlah penyayang tapi Dhia tak pandai nak tunjuk tu semua maybe segan kot... ntahlah. Dhia memang tak tunjuk secara terang2 tapi Dhia tunjuk dengan cara tunjuk rasa tanggungjawab Dhia pada keluarga itu je. Dhia pun lebih kurang macam suami Dhia kot. tapi tu lah Dhia kahwin dengan anak sulung so Dhia kenalah tunjuk matang sikit, walaupun Dhia nie tak pernahlah matang. Hahaha...

23 comments:

  1. boleh tunjuk ke? alamak kena cover tidur ni..haha

    ReplyDelete
  2. haha...tdo je. tp sblm tuh baca doa tdo...hehe

    ReplyDelete
  3. haha...ada gak kawan ckp mcm 2..mybe btul kot..

    ReplyDelete
  4. kwn mase kt hostel dlu kata saya suke tido melekap kt dinding..huhu

    ReplyDelete
  5. ramalan secara psikologi la tu..tgk dr cara org tidur cm mn..

    ReplyDelete
  6. tak pernah dengar pulak tentang ni.. nice info..

    ReplyDelete
  7. betolla tuh. cikgu mase skolaskola dulu penah cakap perempuan kalau nak tahu tang mane dy paling lawo adelah ketika bangun tido ;)

    ReplyDelete
  8. x penah lagi dengar pasal petua camni...
    kalo org kawen bole la nak tengok laki or bini...
    kalo yg bujang nak tengok sape?
    huhu...

    ReplyDelete
  9. hehe,tapi tu lah,Dhia pun nak berkongsi sama ada teori ni betul ke x.. ;)

    ReplyDelete
  10. hehehhe... betul2.. fara pernah dengar sal ni..

    ReplyDelete
  11. huhu...lemah lembut upenye kakak saye ni..ahakss..
    kak..wat tafsiran dr gaye tido ieyla plak..huhu

    ReplyDelete
  12. Nur Farah Hani - ;)

    Ieyla - haaa,adik tido macam mana lak?

    ReplyDelete
  13. tidur berselubung la macam ni, hak3~

    ReplyDelete
  14. cube nengok header blog top.. top ngah tido.. ape sifat top ek.. hahaha :)

    ReplyDelete
  15. what...ooo rupanya ko ni lom matang2 lagi ek..
    akak taktau pulak camana gaya akak tido,sbb selama ni akak suka tgk gaya ank2 dn suami tido tp takdak sapa nak tgk gaya akak tido..heheheh..

    ReplyDelete
  16. leh ye camtu?? xtau pun.. nak try tengok kat sape ni.. emm

    ReplyDelete
  17. ~ ナフィルザ ~ - haha

    topimagine - erm,berdasarkan header baru Top,Dhia nengok Top kalo ari isnin mesti malas nak masuk keje. :P hehe~

    Piasara - hehe,nanti akak record la akak tido :P

    kay_are - x tau la, test tengok kat adik2 ke,kawan2 ke :)

    ReplyDelete
  18. fuhhh..akak kalau tido...dasat..!!! kuak lentang..silat gayung..tekwando pun ada..!!! Anak2 kalau tido dekat dgn akak..depa mesti dah buat jarak siap2..bukan apa..takut siku naik ke muka..heeee....( tu..anak2..kalau suami...errrr..kesian hubby akak...tido tepi2 sampai ke dinding!!!!0ooo alahai..

    ReplyDelete
  19. macam mana nak tahu matang ke tak?aa.

    ReplyDelete
  20. ngeee..tido gulung2 dlm selimut la mcm ni ^^,

    ReplyDelete
  21. salam knal dhia,

    bc tulisan dhia pon dh trasa kmanjaannya hhihihi

    akak pun tido dgn sopan hahaha ntahlah t.tau la style tido akak mcmn tp rasanya posisi ms baru nk lelap n ms dh ccelik mata tu lebih kurang sama je t.brubah. ;D

    ReplyDelete
  22. KPAH : fuh! ganasnyer akak nie...:)

    AKU FOBIA : itu dhia xtau, sebab dhia pun x matang :)

    MIZZ : hahaha, lawak2 :)

    SO : hahaha, suruh la cik abg tgk ek kak :)

    ReplyDelete
  23. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete