Ruangan Iklan

Saturday, February 19, 2011

Langkawi Kembali Di Hatiku

   Salam semua,

   Pagi ni ntah kenapa Dhia asyik teringat pasal Langkawi. Langkawi bagi Dhia dah mcm kampung kedua Dhia lak. Dhia rindu angin pantai di sana. Kalau Dhia g Langkawi, Dhia mesti book hotel di area Pantai Cenang. Kat sana macam2 ada. Nak g pantai dekat n nak g shopping pun dekat. hee~  Bulan 10 ni insyALLAH, Dhia n suami pergi lagi ke Langkawi. Tiket dah book awai2 dah. Time tu, ada offer ticket RM 0.00 dari AirAsia. Apa lagi, Dhia pun sambar je tiket free tu. Bukan nyer free pun, ada tax airport lagi itu lagi. So kire2 balik Rm 200++ untuk tiket kapal terbang pergi balik ke Langkawi. Kire ok lah kan? Nasib baik ada lagi tiket free tu sebab time nak book tiket online di Air Asia time tu, tuhan je yang tau seksa nyer nak masuk web Air Asia. Time tu traffik tinggi giler and penuh, Dhia n suami punyalah bersengkang mata and duk menghadap pc je. Last2 boleh gak masuk. Nak tengok tiket Dhia? Nih

Dhia conteng sikit for security reasons :)

   Alhamdullilah Dhia dah dapatkan 5 tiket untuk kiteorg g bercuti nanti. Hah! Nape lak 5 tiket ?! Suami Dhia merancang nak bawak pekerja2 die bercuti sekali. Yay~! Ye lah, suami Dhia n pekerja Dhia duk bekerja tengah panas, angkat sawit ber tan2 and duk bercucuk tanam dah sampai masa dah pekerja2 dapat bonus percutian dari company, itupun diluluskan oleh Big Boss sendiri iaitu bapak mertua Dhia..hik~

   Kalau ikut, memang Dhia x sabar2 nak g Langkawi, rasa mcm nak g esok je. Tapi, apakan daya, sabar je lah. Dhia jugak nak share experience and pics Dhia with suami time kiteorg g Langkawi last year. Memang syok. Harap korang enjoy the pics, walaupun tak banyak :)









Updated Pic




Ni je gambar tempat bershopping :p

26 comments:

  1. Nanti ada holiday, g r Langkawi.best ~ If nak sewa kete murah bgtau je Dhia :)

    ReplyDelete
  2. cemburu dengan orang yang selalu pergi holiday =(

    ReplyDelete
  3. wee ~ langkawi .
    suda lama ta g
    holiday kt langkawi

    ReplyDelete
  4. AI : xyah nak cmburu skrg smua org leh FLY...hehehe... tapi b4 that kena menabung la...

    CIK NURUN : hehehe...suke p langkawi ek... p la sekali sekala n kete murah leh bgtau dhia...nnti dhia bg no contact dia org...

    ReplyDelete
  5. best nyer..x penah g langkawi lg..haha...

    ReplyDelete
  6. langkawi,,,always fall in love la,,

    ReplyDelete
  7. bestnyer holiday....=)

    jom tgk entry terbaru kat blog dilla... =)

    http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2011/02/sukan-komuniti-paralimpik-malaysia-2011.html

    ReplyDelete
  8. RUSH : xkan kot x pernah p... o... p oversea je ek...hehehe

    ISZIEY : sebab nak shoping ek..hahaha

    NUR : p la nanti... jom2...

    ReplyDelete
  9. yeah .3 Mac ni saya dan kwn2 pegi langkawi .YAHOO !

    ReplyDelete
  10. hahaah me pun cek in kat pntai cenang gak kalo cuti2 di langkawi, memang terbaik...

    ReplyDelete
  11. uiii~ langkawi best best best.. penah pegi sekali je, nak pegi lagi~ heee~ >,<



    terbaru Aku bukannya benci Dota.

    ReplyDelete
  12. best best.. teringin gak nak pergi suatu hari nanti.. hehehe...

    btw hope both of you hapy hapy ngan percutian ituh yerk... =p

    ReplyDelete
  13. lawa gambar...! nice.. suke sgt..

    ReplyDelete
  14. x pnah gak g ctu..nk jgk rse dunie lhkawi..heee

    ReplyDelete
  15. xazryx - hehe,buat entry nanti pasai g langkawi ek :)

    atok - tok,kalo dhia belanja atok x naik,siap atok..kehkehkeh..

    ghostwriter - thanks

    lipan lapa - memang yang terbaik kat situ,rindu sgt2 kat cenang :(

    merahitujambu - memang best :) dhia sokong

    lavender - apa lagi,jom jom :P .

    nur farah - thanks cik farah, hope cik farah dapat kesana jugak nanti ;)

    kau kesah ke - book tiket air asia! hehe,jom!

    adan - thanks adan :) still bnyk kena belajar lgi :)

    i am s!l4h - memang best, pastikan book hotel kat pantai cenang if g tau. :)

    ReplyDelete
  16. Masuklah bebanyak gambar...akak dah ke Langkawi dedulu kala zaman camera belum ada...terasa nak pergi lagi lag.

    ReplyDelete
  17. pernah p sekali jer lagkawi..ahahah..

    gambar cantikk..

    ReplyDelete
  18. best nyer langkawi... dulu skola sane.. rindu sudah... =)

    ReplyDelete
  19. Kali terakhir sy pergi Langkawi adalah masa saya Darjah Tiga. Walaupun sy org Kedah tapi that was the first and my last time there... heheh

    ReplyDelete
  20. SHEREENA : dah habis la coklat hehe~~

    ZMAH : nnati dhia p dhia take pic lagi n upload byk2 hahaha~~~ tgk tau jgn x tgk lak...

    BUNGA : nnti ada rezeki p la lagi... btl x?

    SCHAJAR : ;la ye ke...nnti p la sane kenang2 sekolah lama... ahaks!

    AZHAM : awatnya jadi lagu tu...p la dh dekat sangat tu...

    ReplyDelete