Ruangan Iklan

Sunday, February 13, 2011

Tentang Dia...

Erm, macam mana nak start ek, actually dhia nak bercerita tentang seseorang yang dhia sayang, siapa dia? of course lah suami dhia, takkan nak cite pasal lelaki lain lak kan... Kena pelangkong je nanti. Hahaha...

Biasalahkan semua orang ada pandangan tentang seseorang tak kecuali jugak lah suami kita. Bukan cite buruk tapi cite tentang sikap orang lelaki, maybe kawan2 pun ada suami yang perangai dia pun macam suami dhia kan sape tau so leh la kita berkongsi pendapat n pandangan demi mahligai bahagia.

Suami dhia nie perangai dia lain sikit, dia suke berlawan dengan sikap n sifat asal dia... Ok macam nie sebenarnya suami dhia nie sangatlah penyayang n jenis yang taking care lah, tapi tu lah dia cuba jadi yang sebaliknya. Dhia pun tak tau kenapa dia macam tu, sepatutnya sifat n sikap macam tu lah harus dia tunjuk kan? Ish2! tak faham, tak faham. Apa kenalah laki den nie ha... Dia pun jenis yang sensitif, walaupun pada pekara yang remeh temeh, tapi yang nie pun dia cuba buat sebaliknya... Kira sikap n sifat terpuji tu memang ada lah dalam diri dia tapi tu lah dia suke la sangat buat yang sebaliknya...
 
Walaupun suami dhia macam tu sikap n sifatnyer, tapi bab menolong orang dia tak lokek, tak berat tulang. Memang rajin cuma suami dhia nie seorang yang sangatlah penyegan, dia kurang bercakap tapi hasil keje dia memang tip top. Orang2 kampung pun semua suka dia n tangkap selut la dengan dia sebab dia je anak muda yang nak bertungkus lumus usahakan keje2 kampung, sedangkan anak muda yang lain semua sibuk nak ke kota tapi tidak suami dhia. Dia lebih suke dok kampung n buat keje2 kampung... Cuma tu lah sikap keras kepala je tak kurang2, huhuhu... Biasalahkan mesti ada kelebihan n kekurangan. Tapikan ikhlas dhia katakan dhia nak suami dhia dengan sikap n sifat asalnya dari sebaliknya, tapi tu lah boleh ke, boleh je kalau ego lelaki tak jadi penghalang.

Bagi dhia lah kan lelaki if bersikap sebaliknye sebab ego.Watpe lah nak ego tunjukkan jelah dengan cara tersendiri yang tidak melampaui batas betul tak... Kang tunjuk melampau2 naik toncit lak hehehe... Tapi tak salah berubah kearah kebaikkan, bak kata orang hargailah ia selagi ia masih menjadi milik kita, jangan hargainya bila semuanya sudah terlambat ( kata2 nie dhia tujukan untuk diri sendiri gak, insaf2! )...

Apa2 pun dhia tetap sayangkan suami dhia, dhia sanggup berkorban demi dia walaupun pengorbanan tu mengundang derita buat dhia. Setiap orang ada sifat n sikapnya yang tersendiri. Itu terpulanglah pada kita untuk menerimanya macam mana, ingat tiada yang sempurna didalam dunia ini.




K la dhia nak end dah... Sape yang ade komen2 tu list je kat sini ok? kang pandai2 lah dhia jawab. Take care semua. Majulah dhia untuk suami...

12 comments:

  1. assalamualaikum sis dhia...

    suami pendamping hati dan jiwa..semoga sis dhia selalu berbahagia dgn sang suami walaupun sikapnya begitu..tetapi sebenarnya dia tip top tuu...saja nak uji tuu gamaknya..hehhee

    salam kenal...dan terima kasih sudi singgah di blog saya...moga ukhuwwah kita akan bertaut...

    ReplyDelete
  2. time acih adinda..ahaks...memang suami dhia tu nak kena sekeh tahap gaban tu...hahaha...

    ReplyDelete
  3. eh??suami dhia punya sifat mcm akak punya suami je..lebih2 lg bab2 ringan tulang dan suka duk kat kampung.. :)

    ReplyDelete
  4. ye ke kak...baguslah macam tu... al kisahnya kita mmg bernasb baik lah kan...

    ReplyDelete
  5. yup..memang bernasib baik kita ni kalau nak di bandingkan dengan org lain yg adakalanya si suami malas bekerja..

    ReplyDelete
  6. betul kak...dhia sokong mokonglah kata2 akak yang sgt bernas nie...hehehe...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. bukan malas keje apa tp org ckp berat tulang..hehe..ada jugak si suami yg tak bercampur gaul ngan org2 sekeliling..hidup dalam dunia dia je..ish3x..

    ReplyDelete
  8. haha suami dhia pun tak campur orang tapi bile orang datang mintak tolong dia memang x kisah p tolong... sebab bagi dia if dia tak kacau orang orang jgn kacau dia... tapi if mtk tlg xde hal...

    ReplyDelete
  9. ooo gitu pulak..hehe..mcm2 ye karenah org laki ni ek..

    ReplyDelete
  10. hahaha...tau xper...poneng kapla...

    ReplyDelete